Vytoužený Kapr

V půlce června mi kamarád zavolal jestli nemám v plánu jít na ryby, že by chtěl zkusit udělat nějaké záběry na kameru . Asi po půl hodinovém váhaní kvůli denním teplotám jsem nakonec řekl že to mužem zkusit ale ať nečeká žádný zázraky.

Psal se pátek, jasná obloha na teploměru dvacetosum stupňů. Nabírám kamaráda a jedem vstříc dobrodružství. Přijíždíme k vodě voda má překvapivých 13 stupňů. Na nic nečekám házím asi dvacet kuliček (banán-mušle) na lovný místa. Po první hodině jsem měl 4 jízdy, ale vycházím naprázdno . Toto se opakovalo ještě dvě hodiny. Po dvou hodinách přichází jízda úspěšně zasekávám a zdolávám asi třiceti centimetrového Tlouště . Bylo mi hned jasné že předešlé záběry byly také od Tloušťů . Zvoluji jinou taktiku na jeden prut dávám 20mm kuličku a na druhý dávám 17mm s pop kukuřicí.

Za hodinu se mi rozjíždí prut s dvacítkou zasekávám a začíná rodeo po 8 minutovém přetahování si to kapr namíří mezi kameny a přeřezává mi montáž, 1:0 pro kapry. Po zbytek dne přichází jedna jízda v noci ale opět to byl asi 45cm dlouhý tloušť. Odbíjí dvanáctá a valíme dom s tím že se zítra vrátíme a minimálně vyrovnáme skóre.

Nastal druhý den počasí bylo stejné jako předešlý den . Montáže opět leží na svých místech a já čekám na vytouženého kapra před kamerou, ten ale stále nikde.

Asi po 5 hodinách ale přichází vytoužená chvíle. Začíná urputný souboj. Uběhlo patnáct minut a kapr je v podběráku . Dávám kapra na podložku a nestačím žasnout jeho krásou , na těle ani jeden škrábanec ani jedna vypadlá šupina a tělo krásně tmaví. Pod vousy jsem si říkal " takovej krásnej českej uzenáč ". Kapr měří 67 cm 6,7 kg, po té děláme několik fotek na památku a kapříka pustíme zpátky do jeho živlu.

Dále se po zbytek dne nic významného neděje bylo ještě asi 5 záběrů ale všechny od tloušťů. Nastal čas to zabalit a vyrazit domů domlouvám se s kamarádem že musíme určitě ještě vyrazit, nemám námitek a těším se na další dobrodružství.

Raďa